Lomakkeen lähettäminen vaatii roskapostin suodatuksen takia selaimelta JavaScript-tuen.

Viiriäiskana

Viiriäinen

Viiriäiset ovat pienikokoisia,ruumiinrakenteeltaan pyöreitä hieman peltopyytä muistuttavia lintuja. Ne munivat kirjavia tai tummia hyvin pienikokoisia munia. Luonteeltaan ne ovat touhukkaita ja uteliaita, mutta saattavat säikähtäessään pyrähtää nopeasti suoraan ylöspäin - tämä pitää huomioida lintuhäkkien mitoissa. Pyyn tapaan viiriäinen mieluummin kävelee kuin lentää, mutta tarvittaessa se kyllä nousee siivilleen ja lentää pitkälle! Se pitää piilopaikoista esim. kuusenoksista, ruukuista tms. Värejä löytyy valkoisesta kirjavaan ja kullanvärisestä riistanväriseen. Viiriäinen elää noin 2-3 vuotta, kukko kiekuu kurlaamista muistuttavalla äänellä, muuten ne ovat kohtalaisen hiljaisia.
Viiriäisen hoito onnistuu kananhoito-ohjeilla, kananrehu käy ravinnoksi ja samalla lailla ne tarvitsevat kalkkia (kanojen poikaskalkki) ,hiekkaa ja soraa. Ruuanjätteet eivät viiriäisille kelpaa niinkuin kanoille, ne ovat enemmän "lintuja".

Kasvatamme ns. lihaviiriäisiä, ne ovat hieman isompia ja paljon rauhallisempia kuin japaninviiriäiset ja niillä on myös erittäin hyvä ruokahalu! Lihikset ovat kesyjä ja munivat suurempia munia kuin japsit. Luonteensa vuoksi lihis soveltuu hyvin lemmikiksi, meillä lähes kaikki viiriäiset ovat käsikesyjä.

Siitosmunia saatavilla rajoitetusti.

Viiriäisenmunia