Lomakkeen lähettäminen vaatii roskapostin suodatuksen takia selaimelta JavaScript-tuen.

Reseptit

Naudan Pihvi kermakastikkeessa

Sisäfile, entrecote, ulkofile

-Nosta liha jääkaapista n. tunti ennen paistamista huoneenlämpöön. Kuivaa liha talouspaperilla ennen leikkaamista. Voit leikata lihan heti kun olet ottanut sen jääkaapista sillon se käy helpoimmin. Älä leikkaa liian ohuita pihvejä siten pihveistä tulee mehukkaampia.
-Kuumenna pannu ennen kuin lisäät paistorasvan (50% rypsiöljyä/ 50% Voita). Kun paistorasva ei enää sihise pannulla, se on sopivan kuumaa paistamiseen.
-Kun nestepisaroita nousee pihvin pinnalle se on kypsä käännettäväksi. Käännä pihvi vain kerran. Paistoaika n. yksi minuutti per sentti pihviä. Jätä pannulle noin kolmannes tyhjää tilaa niin pannu pysyy sopivan kuumana koko paistoajan. Jatka paistamista toiselta puolelta kunnes nestekarpalot nousevat traas pintaan. Tällöin pihvin on medium. Voit jatkaa pihvinpaistoa vielä sopivan kypsyysasteen saavuttamiseksi. Muista kuitenkin, että pihvi on sitä sitkeämpi mitä kauemmin sitä paistaa.
-Hyvä keino on tehdä yhteen pihviin pieni poikkileikkaus ja katsoa kypsyysaste suoraan pihvin sisältä, niin vältytään isommilta yllätyksiltä. Tämän pihvin voi vaikka paistaja syödä itse :)
-Mausta kypsä pihvi suolalla ja mustapippurilla suoraan myllystä. Nosta kypsä pihvi pannulta. Kääri se folioon tai laita lämpimään uuniin max.65 C kastikkeen teon ajaksi .

-Lisää kuumalle pannulle kermaa paistoliemen päälle ja kiehauta nopeasti kokoon. Lisää luomusoijaa (Pirkan luomu soija on hyväksi todettu) HP-kastiketta ja mustapippuria maun mukaan. Kaada kastike kuumana pihvien päälle suoraan tarjoilulautaselle.