Lomakkeen lähettäminen vaatii roskapostin suodatuksen takia selaimelta JavaScript-tuen.

Lotta (Mastinero Queen Ariel) tarkastaa että kanalassa on kaikki kunnossa :)

Rilla paalivahti (Taran Maskin Rilla)

Lotta ja hiehoja.

Emolehmät hyväksyvät koirat omaan laumaan tai oikeastaan ihmisten laumaan kuuluviksi ja koirat liikkuvat emojen joukossa. Kunnioitus on molemminpuolista. Poikimisaikaan koirien pääsyä poikimiskarsinoihin on rajoitettava koska silloin emot suojelevat vasikoita aivan kaikelta, ihmisiltäkin. Kun vasikat ovat hieman kasvaneet tilanne palautuu normaaliksi. Myös uuhet saattavat tiineyden loppuvaiheessa yrittää puskea koiria (raskaus kiristää hermoja) -sen sijaan myöhemmin karitsoiden joukossa ne saavat liikkua aivan vapaasti. Toimivatkin vähän lapsenvahdin hommissa, ne ovat syvästi kiintyneitä erityisesti aivan pieniin karitsoihin.

Eläimiin suhtautuminen on yksilöllistä, myös koulutuksella voidaan vahvistaa tai poistaa toivottua/ei toivottua käytöstä. Rauhallinen, tarkkaileva luonne toimii parhaiten eläinten kanssa mutta toisaalta nopeudesta voi olla hyötyä emolehmätilalla että ehtii pois äksyilevän emon alta.

Me päädyimme pyreneittenmastiffiin koska se on lähtökohtaisesti avoin ja ystävällinen ihmiselle ja vieraille koirille mutta tarvittaessa puolustaa reviiriään ja karjaa -myös pedoilta. Pystiffi on lapsiystävällinen ja hyvähermoinen rotu. Nimensä mukaisesti kotoisin Pyreneitten vuoristosta Espanjan puolelta.

Kasvatan pyreneittenmastiffeja kennelnimellä Karhuntähden. Tavoitteenani on rodun espanjalaisen historian ja karjanvartijan perimän kunnioittaminen ja sitä kautta kasvattaa hyväluontoisia, terveitä koiria jotka mahdollisesti soveltuvat myös vahdeiksi, näyttelyihin sekä perhekoiriksi. Pyreneittenmastiffi on suuri koira suurella sydämellä, näihin kun kerran tutustuu niin se on menoa sitten!