Lomakkeen lähettäminen vaatii roskapostin suodatuksen takia selaimelta JavaScript-tuen.

Oxford Down

Oxford Down- lammas on kehitetty Englannissa 1800-luvulla armeijan käyttöön tuottamaan villaa, taljoja ja lihaa. Se on rauhallinen, hiljainen ja tehokas laiduntaja, sillä on myös erinomainen korsirehun hyväksikäyttökyky- siksi se onkin ns. laidunrotu joka on mahdollista kasvattaa laitumella teuraskokoiseksi.Oxford Down on kookas, itseasiassa maailman toiseksi suurin lammasrotu, pässi painaa 100- 160 kiloa ja uuhi 80- 100 kiloa. Villa on karkeaa, tiheää ja huopumatonta . Väriltään ne ovat vaaleita, jalat, korvat ja pää ovat mustat. Häntä on pitkä.

Oxford Down on lihaksikas, nopeakasvuinen ja terve, sillä on varsin helpot karitsoinnit ja erittäin hyvät emo-ominaisuudet. Karitsoita syntyy keväisin keskimäärin 2 per emo. Karitsat laiduntavat emojen kanssa kesän yli, pässikaritsat vieroitetaan aikaisintaan noin kolmen kuukauden iässä ja siirretään omalla laidunlohkolleen.
Pihvikaritsan liha on marmoroitunutta, mehukasta ja maultaan mietoa.


Rotu sopii erittäin hyvin myös risteytystuotantoon kun haetaan nopeaa kasvua ja laadukkaita ruhoja. Jalostuseläimiä sekä taljoja parhaiten saatavilla syksyisin. Emme myy lihaa suoraan tilalta. Teuraseläimet myydään Tajma Oy:lle.

Tuotosseurantakatras, MV1,Orf+,ei aurinkoihottumaa, Luomu.