Lomakkeen lähettäminen vaatii roskapostin suodatuksen takia selaimelta JavaScript-tuen.

Silkkikana

Silkkikana on erittäin vanha tiibettiläinen kanarotu, Marco Polo kuvaili silkkikanaa jo 1200-luvulla Aasian matkoiltaan. Silkkikana poikkeaa muista kanaroduista erikoisen karvapeitettä muistuttavan sulkapeitteen vuoksi, lisäksi sillä on sininen iho ja luut ja viisi varvasta.Tyypillistä silkin ulkonäölle on myös iso "hattu" ja sulkapeitteiset jalat.

Luonteeltaan silkki on ystävällinen, rauhallinen,se on helposti kesyyntyvä ja sopii myös lapsen lemmikiksi.Silkkikanan hautomistaipumus on legendaarinen, sitä on kautta aikojen käytetty ns. elävänä hautomakoneena,ei vaan muitten kanarotujen vaan myös esim. fasaaninmunille. Silkkikanaemo on niin äidillinen että lähes poikkeuksetta se huolehtii myös muiden tipuista ja ompa silkkiemo meillä hyväksynyt omakseen vähän vanhempiakin orpotipuja.Se on myös erittäin ahkera munija.

Silkkikanoissa löytyy useita eri värejä, yleisimmän valkoisen lisäksi mm. mustia, riistanvärisiä, punaisia ja buffeja (oransseja) Silkeissä on kaksi eri päätyyppiä: Parrallinen ja parraton.

Tällä hetkellä kasvatamme pääasiassa mustia, valkoisia, harmaa-ja hopeariista- partasilkkejä. Siitosmunia saatavilla rajoitetusti. Myös munivia kanoja myytävänä ajoittain. Kuvia kanoista sekä mm. blogi löytyy täältä:

ShowGirl eli NN- silkie on silkki jolla on naked neck-geeni. Kaula on sulaton tai siinä on vain vähän sulkia.

Silkkikanat hautomapuuhissa